maanantai 7. joulukuuta 2015

Love - Four Sail

Laulaja-lauluntekijä Arthur Leen luotsaaman 60-luvun lopun keskeisimpiin yhdysvaltalaisyhtyeisiin lukeutuneen Love-bändin neljäs studioalbumi, Four Sail julkaistiin 1969.

Ennen Four Sail -albumin äänittämistä Lee oli hajottanut yhtyeen ja kasannut sen uudestaan ollen itse ainoa jäsen aikaisemmasta yhtyeen menestysalbumi Forever Changesin äänisttäneestä kokoonpanosta. Tämä muutos vei Lovea jonkin verran aiemmasta folk rock-orientaatista kohti blues rockia.

Albumi oli parhaimmillaan USA:n myyntilistoilla 102. - ironisesti huomattavasti korkeammalla sijalla kuin klassikkona pidetty Forever Changes.

Tutustuin Loveen samaisella kerralla kun törmäsin Osamu Kitajimaankin. Selailin siis mielenkiintoisten levynkansithumbnailien musiikkia YouTubessa ja satuin törmäämään Lovelta juurkin Four Sail -albumiin. Olin aivan myyty jo kauniin kolossaalisen August-kappaleen ensimmäisessä säkeistössä. Nopeasti oli myös levy myyty LevykauppaX:stä.

Harmillisesti koko levy ei ole samaa mainiota psykedeelistä rockia kuin tämä aivan erinomainen August. Herkän hienostunut I'm With You (ehkä vieläpä Augustia enemmän), rock-balladi Dream ja hienosti kulkekeva kaihoisa Nothing kyllä kutkuttelevat samoja korvien makuhermoja kuin tuo impulsiiviseen ostopäätökseen johtanut kappalekkin, mutta joltain osin levy ei vastannut (kohtuuttoman kovia) odotuksiani - erityisesti Your Friend And Mine - Neil's Song melkeinpä ärsyttää kahden mestariteoksen välissä. Loppu materiaali onneksi on varsin tasavahvaa.

Kuitenkin jo tuon August, I'm With You, Dream ja Nothing -nelikon ansiosta levy oli kirjoissani varsin hyvä ostos. Nämä ovat myös ne kappaleet, jotka minut saavat Four Sailin soittimeen asettamaan, vaikka en kyllin voi korostaa, että levy on oikeasti varsin tasavahva teos.


Instrumentaatio

  • Arthur Lee: kitara, piano, kongat, huuliharppu, laulu
  • Jay Donnellan: kitara
  • Frank Fayad: basso, laulu
  • George Suranovich: rummut, laulu
+
  • Drachen Theaker: rummut
 Kansitaide: Peter Schaumann

Kappaleet

  1. August (Lee) - 5:09
  2. Your Friend and Mine - Neil's Song (Lee) - 3:47
  3. I'm With You (Lee) - 2:45
  4. Good Times (Lee) - 3:32
  5. Singing Cowboy (Lee, Donnellan) - 4:50
  6. Dream (Lee) - 2:52
  7. Robert Montgomery (Lee) - 3:38
  8. Nothing (Lee) - 4:48
  9. Talking in My Sleep (Lee) - 2:49
  10. Always See Your Face (Lee) - 3:23

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti