keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Jethro Tull - Too Old to Rock ’n’ Roll: Too Young to Die!

Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die! on Jethro Tullin  yhdeksäs studioalbumi. Albumi on rakennettu kuvitteellisen rocktähden, Ray Lomansin ympärille, eikä ole siis nimensä suhteen omaelämäkerrallinen kuten usein luullaan. Albumi on äänitetty vain muutamia kuukausia edeltäjänsä Minstrel in Galleryn jälkeen.

Levyllä Jethro Tull -debyyttinsä tekee ex-Carmen basisti John Glasscock Jeffrey Hammondin lähdettyä yhtyeestä.

Levy ei menestynyt aivan edeltäjiensä tapaan. Se nousi UK:ssa listasijalle 25, USA:ssa sijalle 14 ja Suomessa sijalle 26.



Too old to... jne. on itselleni hyvinkin tuore tuttavuus: se kolahti postiluukustani eilen. Paljoa en ennalta lukemani perusteella levyltä odottanut, enkä kyllä myöntämättä kovin paljoa saanutkaan. Levy ei kuitenkaan ollut minulle Aqualung- tai Stormwatch-tasoinen (näistä myöhemmin joskus, ehkä) pettymys, kiitos matalien odotusten.

Levyn konsepti mielestäni on vähän pöhkö ja se heijastuu jollakin tavalla musiikissa. Alkuperäisen soundtrack-tarkoituksensa takia annan kuitenkin kappaleiden tylsyyttä anteeksi, mutta en usko tämän levyn pariin palaavani aivan lähiaikoina. Sanottakoot että kannesta pidän kyllä paljon.

Pidin kuitenkin muutamasta kappaleestakin. Levyn avannut Quiz Kid oli varsin iskevää, perinteistä Jethro Tullia ja muistutti läheisesti Minstrel in Gallery -levyä (jota en ole mielestäni kuunnellut riittävästi) ja luulinkin odotusteni ylittyvän tässä vaiheessa. Toinen positiivinen yllättäjä oli levyn neljäs kappale: Taxi Grab. Tämän kohdalla alkoi jo olla tosin selvää, ettei levy kaiketi tule odotuksiani ylittämään.

Pidin myös (yllätyksekseni) levyn nimikkokappaleesta Too old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die. Kappaleen alussa saamani vaikutelma oli jokseenkin löysä ja laiskahko, mutta lopulla huomasin nyökytteleväni hymyssä suin mukana. Olihan myös lopulla tapahtuva levyn henkeen sopiva siirtyminen fiftarihtavaan tyyliin aika ovela.

Odotin levyllä kuulevani paljon arvostamani John Glascockin mainiota bassotyöskentelyä, mutta tältä osin käteen jäi vähemmän kuin olisin toivonut. Onneksi tämän levyn kahdella seuraajalla sitä laatua onneksi riittää riittämiin.


Instrumentaatio

  • Ian Anderson: laulu, akustinen kitara, huilu, huuliharppu, ajoittainen sähkökitara ja lyömäsoittimet
  • Martin Barre: sähkökitara
  • John Evan: kosketinsoittimet
  • Barriemore Barlow: rummut, lyömäsoittimet
  • John Glascock: basso, laulu
+
  • David Palmer: orkesterisovitukset, saksofoni
  • Maddy Prior: taustalaulu
  • Angela Allen: taustalaulu
 Kansitaide: Michael Farrel

Kappaleet

  1. Quiz Kid (Ian Anderson) - 5:09
  2. Crazed Institution (Ian Anderson) - 4:48
  3. Salamander (Ian Anderson) - 2:51
  4. Taxi Grab (Ian Anderson) - 3:54
  5. From a Dead Beat to an Old Greaser (Ian Anderson) - 4:09
  6. Bad-Eyed and Loveless (Ian Anderson) - 2:12
  7. Big Dipper (Ian Anderson) - 3:35
  8. Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die (Ian Anderson) - 5:44
  9. Pied Piper (Ian Anderson) - 4:32
  10. The Chequered Flag (Dead or Alive) (Ian Anderson) - 5:32

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti