sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Tyrannosaurus Rex - My People Were Fair and Had Sky in Their Hair... But Now They're Content to Wear Stars on Their Brows

My People Were Fair and Had Sky in Their Hair... But Now They're Content to Wear Stars on Their Brows on Tyrannosaurus Rex -yhtyeen ensimmäinen albumi vuodelta 1968. Albumi on tyyliltään psykedeelistä folkkia.

Aikanaan levy sai kriitikoilta kehnon vastaanoton, mutta siitä huolimatta kipusi UK:n albumilistojen sijalle 15, ja myöhempi uudelleenjulkaisu albumia seuranneen Prophets, Seers & Sages: The Angels of the Ages -levyn kanssa nousi UK:n listoilla peräti ensimmäiseksi vuonna 1972.

Bolan ja Peregrin Took jatkoivat albumin jälkeen vielä vuoden verran duona. Kaksikko julkaisi tänä aikana debyytilleen kaksi samanhenkistä seuraajaa.

Itselleni (Peregrin Tookin aikainen) Tyrannosaurus Rex on hyvin kesämusiikkia, eikä mieleeni tulisikaan heidän levyihinsä muina vuodenaikoina tarttua. Marc Bolanin määkivä laulutapa on varmasti omiaan jakamaan ihmisten mielipiteitä (veikkaisin, että vieläpä Robert Wyattiakin enemmän). Omaan korvaani se ei tosin sietämättömältä kuulosta, mutten kyllä voi ehdottomiin kannattajiinkaan väittää kuuluvani. Steve Peregrin Tookin taustaääntely auttaa Bolanin laulun kuuntelemisessa.

Biisimateriaali on levyllä hieman tasapaksua hyvässä ja pahassa. En voi tältä levyltä (toisin kuin seuraajaltaan) kohokohtia nimetä, mutten myöskään suvantoja. Koska musiikki ei ole erityisen kiinnostavaa levyllä, itselleni kesäisin My People Were Fair and Had Sky in Their Hair... But Now They're Content to Wear Stars on Their Brows toimii lähinnä miellyttävän kesäisenä taustamusiikkina. Kahta seuraavaa albumia tulee toisinaan kuunneltua ihan keskittymisen keskipisteessäkin.

Hyllyyni My People Were Fair and Had Sky in Their Hair... But Now They're Content to Wear Stars on Their Brows kuten myös seuraavat Bolanin Peregrin Tookin kanssa tekemät äänitteet päätyivät hyllyyni kuumana kesänä 2013. Suuresti minulla ei ole mielenkiintoa Bolanin myöhempää tuotantoa kohtaan, minulle kun Peregrin Tookin taustahäröily on isossa osassa yhtyeen kuuntelunautinnosta. My People Were Fair and Had Sky in Their Hair... But Now They're Content to Wear Stars on Their Brows on myös muuten levyhyllyni pisin albumin nimi.

My People Were Fair and Had Sky in Their Hair... But Now They're Content to Wear Stars on Their Brows - onhan siinä mittaa.


Instrumentaatio

  • Marc Bolan: kitara, laulu
  • Steve Peregrin Took: bongot, lyömäsoittimet, pixiphone, kiinalainen gongi, laulu
+
  • John Peel: puhe
 Kansitaide: George Underwood

Kappaleet

  1. Hot Rod Mama (Bolan) - 3:09
  2. Scenescof (Bolan) - 1:41
  3. Child Star (Bolan) - 2:52
  4. Strange Orchestras (Bolan) - 1:47
  5. Chateau in Virginia Waters (Bolan) - 2:38
  6. Dwarfish Trumpet Blues (Bolan) - 2:47
  7. Mustang Ford (Bolan) - 2:56
  8. Afghan Woman (Bolan) - 1:59
  9. Knight (Bolan) - 2:38
  10. Graceful Fat Sheba (Bolan) - 1:28
  11. Wielder of Words (Bolan) - 3:19
  12. Frowning Atahuallpa (My Inca Love) (Bolan) - 5:55

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti