perjantai 17. heinäkuuta 2015

Tyrannosaurus Rex - Prophets, Seers & Sages: The Angels of the Ages

Edeltäjänsä (jonka nimeä en pituussyistä tässä mainitse, näin on lyhyempää) kanssa samana vuonna (1968) äänitetty Tyrannosaurus Rex-yhtyeen Prophets, Seers & Sages: The Angels of the Ages jatkaa siitä mihin jäi.

Edeltäjästään albumi poikkesi myyntimenestyksensä suhteen - albumilistoille Prophets, Seers & Sages: The Angels of the Ages ei yltänyt ennen aiemmin mainitsemaani 1972-vuoden yhteisuudelleenjulkaisuaan.

Marc Bolan itse luonnehti levyllä olevan kahden kaltaisia kappaleita: "yksiä, jotka ovat kovaäänisiä ja kummallisia ja toisia, jotka ovat pehmeitä ja pastoraalimaisia".

Omasta mielestäni Prophets, Seers & Sages: The Angels of the Ages on Tyrannosaurus Rexin musikaalinen huippuhetki. Tämä on ainoa levy, joka kohdallani sisältää muistettavia melodioita (niin, että kykenen ne yhdistämään jopa kuukausien jälkeen viimeisimmästä kuuntelukerrasta oikeaan kappaleen nimeen) ja kauniita hetkiä. Levy on myös Tyrannosaurus Rexin potentiaalisin levy tulla kuunnelluksi täysin musiikkiin keskittyen parhaan kappalemateriaalinsa takia.

Kaikkeen edellisessä kappaleessa puimaani saattaa johtua yksinkertainen totuus: Prophets, Seers & Sages: The Angels of the Ages on viimeinen Tyrannosaurus Rex -albumini (ainakin toistaiseksi - neljäs Tyrannosaurus Rex -nimen alla tehty albumi minulta puuttuu). Kaikki kolme tosin ostin 2013 kahden kuukauden aikana.

Albumin kohokohtia mielestäni ovat svengaava Stacey Grove, vauhdikas ja elämän riemua tursuava Salamanda Palaganda ja haikean kaunis The Travelling Tragition. Viimeisin sisältää suorastaan jumalallista Steve Peregrin Tookin pixiephonen (lasten kellopeli) soittoa ja Salamanda Palaganda on taas luihua korvamatomateriaalia.

Jos koet, että kesäinen hipihtävä (kaksikosta kuulemma vain Steve oli oikeasti hippi kun taas Marc lähinnä teeskenteli olevansa (häntä ei tajuntansa substantiaalinen laajentaminen  tai vapaa rakkaus vetänyt liiemmin puoleensa)) folk on sinun juttusi, tämä on hyvä albumi aloittaa tutkimusmatka Steve Peregrin Tookin perkussioiden tähdittämään Marc Bolanin maailmaan.


Instrumentaatio

  • Marc Bolan: laulu, kitara
  • Steve Peregrin Took: laulu, bongot, kiinalainen gongi, kazoo, lyömäsoittimet, tama, pixiephone

Kappaleet

  1. Deboraarobed (Bolan) - 3:33
  2. Stacey Grove (Bolan) - 1:59
  3. Wind Quartets (Bolan) - 2:57
  4. Conesuela (Bolan) - 2:25
  5. Trelawny Lawn (Bolan) - 1:46
  6. Aznageel the Mage (Bolan) - 1:59
  7. The Friends (Bolan) - 1:19
  8. Salamanda Palaganda (Bolan) - 2:15
  9. Our Wonderful Brownskin Man (Bolan) - 0:51
  10. O Harley (The Saltimbanques) (Bolan) - 2:19
  11. Eastern Spell (Bolan) - 1:41
  12. The Travelling Tragition (Bolan) - 1:48
  13. Juniper Suction (Bolan) - 1:13
  14. Scenescof Dynasty (Bolan) - 4:07

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti